u volgen en toegang tot de geschiedenis via de router?

Jesse Bruyn

Natuurlijk. Maar er zijn een paar beperkingen. De belangrijkste: als u op zoek bent naar details over een specifiek apparaat (in dit geval de WAN-interface van een router), moet u een andere blog gebruiken om hetzelfde te bereiken. Dat spijt me. Maar als je geïnteresseerd bent in router en het is belangrijk voor u om te leren dat het configuratie, u het vinden in de volgende twee blogs:

In het geval u geïnteresseerd bent, de eerste blog heeft een complete set van commando's en instructies. In de tweede blog, vindt u een paar voorbeeld config bestanden. Beide blogs gaan over een specifiek routermodel. Maar we zijn niet geïnteresseerd in het model van de router zelf. In plaats daarvan zijn we geïnteresseerd over de firmware die erin zit. En dat is waar we een nieuwe router en veel informatie vinden, inclusief gedetailleerde instructies over hoe de firmware te veranderen en hoe het up and running te krijgen. Zie ook een vergelijking van Router Met Ingebouwde Vpn Client. Dus, laten we aan de slag gaan.

Wat is een firmware? Firmware is een softwareprogramma waarmee uw router kan communiceren met andere netwerkapparaten. Het is ook de firmware die uw router communiceert met de rest van de wereld. Als de firmware slecht is (bijvoorbeeld ontbrekende functies), is het ook niet goed genoeg. In een notendop, zijn er twee soorten firmware: Besturingssysteem en firmware. Besturingssysteem is de software die de kernfunctionaliteit van uw router biedt. Uw router moet bijvoorbeeld een webbrowser, een internetbrowser en een mobiele telefoon hebben. Firmware is de extra hardware die het nodige werk doet om verbinding te maken met het internet. Zie ook de router review. Firmware-updates zijn nodig om bugs op te lossen en softwareproblemen op te lossen. De eerste vorm van firmware kan worden gekocht bij een winkel en moet worden geïnstalleerd door een geautoriseerde gebruiker die een kopie van het besturingssysteem en firmware heeft. In het tweede type firmware moet u uw router bij uw lokale routerdealer ophalen.